14 Mart 2016 Pazartesi

“Komşusunda evinde yangın çıkaranın, o yangın sonrası ilk kendi evi yanar.” // Önder Karaçay

“Komşusunda evinde yangın çıkaranın, o yangın sonrası ilk kendi evi yanar.” // Önder Karaçay

Nazım Hikmet Sözleri
Nazım Hikmet Sözleri
“Komşusunda evinde yangın çıkaranın, o yangın sonrası ilk kendi evi yanar.” // Önder Karaçay
 
Irak merkezi devletini dışlayıp kuzey Irak’ta çetelerle devletçik oyunu oynayanlar yangın çıkaranlardır. Irak’ı bölerseniz ülkenizi bölersiniz. Suriyeyi bölerseniz ülkenizi bölersiniz. Sizin amacınız bu değilse nedir?
 
Mezhep savaşları yapmak orta çağ zihniyetinden kalmış bir kabile devlet arası zihniyettir. Sizin zihniyetiniz bu olabilir, yalnız Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini buna alet edemezsiniz. Ederseniz bedelini ödeyemezsiniz.
 
Suriye’nin iç işlerine hangi hak ve yetkiyle karıştınız? Milyonlarca insanın yuvasının yıkılmasına sebep olanlar, kan akmasına sebep olanlar yangın çıkaranlardır. Şimdi kalkıp birde o insanlarla ilgili para pazarlığı ve Kayseri usulü mülteci ticareti yaptım diye övünecek misiniz? Bu insan ticareti değil mi? Bu insanlar ülkelerine neden geri dönmüyorlar? Asıl bunun cevabını Türk Milletine vereceksiniz.
 
Orada hangi niyete hizmet ettiğinizi BOP ve GOP ile deşifre oldu. 22 ülkenin sınırları değişecek diyenler, daha düne kadar o terör örgütlerini eğitenler bugün onlara terör örgütü diyorlarsa suçu kendilerinde aramalılar ve bunun hesabını vermeliler. Bu kanın ve bu mülteci vahşetinin hesabını vermeliler.
 
Daha düne kadar bu şer ülke ile hem dost hem düşman ilişkileri hangi akıl ve mantıkla birlikte yürüttünüz?
 
Size hangi yetkiyle istifa et diyebiliyor?
 
Siz ne söz verdiniz de yapmadınız da bunun karşılığında taviz istiyorlar? Vatanı bölün diyorlar? Bunun sözünü mü? Verdiniz…
 
O zaman bu şer ülkenin üslerini neden kapatmıyorsunuz? Belli ki İncilik üssünden buraları karıştırıyor, yardım adı altında silah gönderiyor. O zaman 1950’de bu yana neden beslendi bu karga?
Şimdi haddini aşarak kendini Türk Milletinden üstün nasıl görür?
 
Daha siz işsizden aldığınız MUHTIRA’nın hesabını vermediniz.
 
Her gün daha başka bir skandala konu oluyorsunuz. Böyle devlet yönetilir mi?
 
Taraf olmayan bertaraf olur dediniz toplumu bölerek en büyük ihaneti yaptınız. Vatanın bölünmez bütünlüğünü, üniter yapısını bozacak söylemler içine girdiniz. Siz ülkeyi bölmek, toplumu mezhep ve din, ırk temelinde bölmek için mi? İktidar oldunuz..Öyle değilse bu rezaletler nedir?
 
Ülke kan gölüne dönmüş, işsizlik almış başını gitmiş, üretim bitmiş, halk küresel tekellere müşteri edilmiş sizin derdiniz suçlarınızı kapatmak için ya kaos ya da Başkanlık diyorsunuz. 14 yıldır zaten başkansınız. Anayasa mahkemesi kararını tanımıyorum, ülkede karışabilir demek başlı başına bir ihanettir. Bununla ilgili suç duyurunda bulunmakayan Cumhuriyet Savcılarını görevlerini yapmamışlardır. TBMM’den 110 vekil imzası ile görevden azil talep edilmemiştir. Devleti ve adaleti bu şekilde işlemez hale getirmeye sizin suçlarınız kapanacak diye biz buna katlanmak zorunda mıyız?
 
Yuva yıkanın yuvası kalmaz. Birisinin hakkına, ekmeğine el uzatan ekmeğe muhtaç kalır. Makam, şan, şöhret, para gibi maddi imkanlara kavuştuğunuz devlete ve millete ihanet etmenin sebebi ne olursa olsun eninde sonunda bedeli ödettirilir.
 
Suçlu ve suçluları kim veya kimler nereye kadar aklayacak ve koruyacak? Sandık aklanma yeri değildir. O size göredir, size göre olan hukuk devletine uygun değildir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hukuk devleti diye tanımlar ülkemizi. O zaman siz hukuk tanımıyorsanız suç işliyorsunuz, yargıyı etki ve tesir altına alarak nereye kadar kendinizi koruyacak ve hesap vermekten kaçacaksınız? Aklanın gelin ondan sonra siyaset yapabiliyorsanız yapın.
 
Biz suç işlediğine gözlerimiz ve kulaklarımızla şahit olduğumuz kişilerce yönetilmek istemiyoruz. Bu bizin en doğal Anayasal hakkımızdır. Demokrasi işte budur. Biz asil siz vekilsiniz. Biz emrederiz siz hizmet edersiniz. O zaman emrediyoruz, hesap verin…Adalete karışmayın. Bırakın her kamu görevlisi görevini yasalara göre adilce yapsınlar. Bu suç hesap vermeden ortadan kalkmaz. Biz de asla susmayız. Çünkü bu vatanın sahibi biz Türk Milletiyiz. Biz asiliz, siz vekil ve bizim adımıza görevlisiniz. Görevinizi bize layık yapmadığınız ülkemizin geldiği terör ve ekonomi ile ortadadır. Bunun suçlusu halk değil sizsiniz. Siz terörle masaya oturup sözleşme imzaladınız, siz doksan yıllık birikimleri kötü niyete sattınız. Kime sordunuz satarken. Size oy verenler satın diye mi? Oy verdiler…O zaman şimdi, geri alın. 14 yıl önceki kurumlarımızı geri istiyoruz. Ya da parası nerede? Hesabını verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder